ساناتک
راهکارهای تخصصی تحت وب
0

پیشرفت و تکامل سایت با استفاده از HTML5 و CSS3

شاید از این نکته آگاه نباشید—یا آن را فراموش کرده باشید—که ما در تمامی مباحث مطرح شده کتاب مشغول ساخت document های HTML5 بوده ایم. اما تنها به این دلیل که از doctype آن استفاده کردیم. اما در موارد دیگر از المان های HTML4 و یا قدیمی تر از آن استفاده کردیم، همچنین مارک آپ های خود را در XHTML syntax نوشتیم که شامل تگ ها و خصوصیت های با حروف کوچک، خصوصیت های quote شده و تگ های باز و بسته HTML بودند.

ما به طور قطع از المان ها و ابزارهای خالص HTML5 باز ماندیم اما در این فصل قرار است به همان ها بپردازیم. علاوه بر آن در رابطه با CSS نیز از ابزارهای جدید بهره نبردیم، ابزارهایی که در دنیای وب کنونی توسعه دهندگان وب زیاد از آن ها استفاده می کنند ابزارهایی که در زیر شاخه CSS3 جای گرفته اند. مانند HTML در مورد CSS نیز از ساده ترین ها شروع کردیم و لازم است بدانید که این کار عمداً صورت گرفت، بالاخره شما در این عرصه تازه کار هستید و باید از کارهای بنیادین آغاز می کردید. در غیر این صورت این کتاب را از پنجره اتاق تان به بیرون پرتاب می کردید و کلا قید کار را میزدید!

پس در این فصل قرار است در مورد HTML5 و CSS3 یاد بگیریم—فقط مباحث متوسط، نه ساده و نه خیلی حرفه ای—و ببینیم که چگونه می توانید این آموزه های جدید را در سایت پروژه خود پیاده سازی کنیم. همچنین خواهیم فهمید که مرورگرهای گوناگون چگونه با این المان های جدید برخورد خواهند داشت. بیایید با HTML5 کار را آغاز کنیم.

تاریخچه ای کوتاه در رابطه با HTML5

اتفاقات زیادی در این زمینه رخ داده و افراد سیاسی، اجتماعی زیادی در این رابطه دخیل بوده اند. افرادی که شاید اهمیت شان انقدر نبوده که نام شان در صفحه اول روزنامه ای چاپ شود. تاریخچه ای که در اینجا مطرح می کنیم بسیار مختصر است اما اگر می خواهید نسخه کامل تر آن را مطالعه کنید می توانید به لینک پیوست شده رجوع کنید.

در 1998 W3C که مسئولیت تمامی استانداردها و داکیومنت های مربوط به وب را در اختیار دارد در نسخه 4.01 HTML گیر کرده بود و قصد تغییر آن را نیز نداشت. اصلاحیه های XHTML ای بر روی آن صورت گرفت اما تنها بروزرسانی هایی بر روی HTML به وسیله قوانین XML بود. بعدها بر روی قوانین جدیدی کار شد که در قالب XHTML2.0 جای می گرفت اما قابلیت پشتیبانی از نسخه های پیشین را در بر نداشت. این میل شدید به ساخت یک زیربنای سیستمی محکم به این معنی شد که هر مرورگری که بخواهد بر روی آن تمرکز کند قالب های قبلی را پشتیبانی نکند و سایت های قدیمی تر و مارک آپ های پیشین را نتواند پردازش کند. پس مرورگری که برای رندر کردن و پشتیبانی از XHTML2.0 ساخته می شد حجم عظیمی از سایت های قدیمی را پشتیبانی نمی کرد و از بارگزاری آن ها وا می ماند.

فهمیدن این موضوع سبب شد تا افراد زیادی از شرکت های معتبر OPERA، Mozilla، Apple و Microsoft (شناخته شده با نام WHATWG) بر روی چیزی کار کردند که بعدها با عنوان HTML5 معرفی شد. HTML5 تبدیل به راه کاری میان رو از آنچه W3C با عنوان XHTML2.0 پیشنهاد داده و آنچه WHATWG به دست آورده بود شد.

تعداد بازدید: 2325
نویسنده: هانیه سهرابی
3.4/5 (5 رای)
باگ‌ های شناخته شده مرورگرهاراستی‌ آزمایی کدهای CSS و HTML بعد از طراحی سایترفع خطاهای احتمالی هنگام طراحی سایتدقیق‌ تر شدن در استفاده از jQueryنمایش کپشن‌ های تصاویر درون گالری سایت
ارسال نظر
verification