بله، مباحث خیلی بیشتری در این رابطه وجود دارند! تعدادی از تگ های HTML5 که به نظر ساده تر، بی دردسر تر و کاربردی تر در سایت پروژه ما بود را با هم آموختیم اما هنوز بخش های بیشتری در رابطه با HTML5 وجود دارد که می توانیم با آن ها کار کنیم.
فُرم های HTML5
در فصل هفتم با استفاده از یک سری از کنترل هایی که در اختیار داشتیم شروع به ساختن فرمی برای سایت مان کردیم، در HTML5 کنترل های در دسترس ما خیلی بیشتر می شوند. Slider ها (<input type="range">) و انواع text input ها برای گرفتن اطلاعاتی چون آدرس های ایمیل (<input type="email">) و تاریخ (<input type="date">). نکته مثبت استفاده از این input ها قابلیت هایی است که به مرورگر در دریافت اطلاعات داده می شود:
- Validate کردن یک آدرس ایمیل قبل از submit کردن فرم و دادن اخطار به کاربر زمانی که نیاز به این اخطار باشد.
- ارائه یک انتخاب گر تاریخ به جای آنکه کاربر را مجبور به ورود کامل آن کنیم.
- طراحی یک کیبورد ظاهر شونده در صورت نیاز برای دستگاه های لمسی تا کار او را ساده کنند، برای مثال: زمانی که یک آدرس وب را وارد می کنید میانبر های آماده ای چون .com می توانند کاربر را یاری دهند، چیزی که قبلاً در گوشی های آیفون دیده ایم، (input type="url").
این ها بخش های دیگری از HTML5 هستند که واردشان نمی شویم، زیرا سود آن ها به اندازه ای نیست که کار فرم خود را از صفر شروع کنیم و آن رو از نو انجام دهیم، اما می توانید بر روی منابعی چون Mark Pilgrim's Dive into HTML5 حساب باز کنید و خودتان مطالعه بیشتری بر روی آن ها انجام دهید.
تکنیک های پیچیده تر HTML5
علاوه بر تکنیک هایی که تاکنون در رابطه با HTML5 مرور کردیم موارد دیگری نیز وجود دارند، مواردی که شاید رابطه مستقیمی با HTML5 نداشته باشند اما تنها با کمک آن امکان پذیر هستند:
- Geolocation: قابلیت انتخاب ناحیه جغرافیایی در مرورگر
- Offline storage: امکان دریافت فایل ها توسط مرورگر برای زمانی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد و کاربر بتواند به صورت offline آن ها را در اختیار داشته باشد.
- تگِ canvas: یک بومِ bitmap به صورت resolution-dependent برای رندر کردن گرافیک، بازی های گرافیکی یا دیگر المان های تصویری.
(http://www.w3.org/TR/html5/the-canvas-element.html)
این مباحث در این کتاب به شما آموزش داده نخواهند شد، از آنجا که هم پیشرفته و پیچیده هستند و هم اینکه در حال حاضر در زمینه پشتیبانی به طور یکدست نمی توان برای آن ها بین مرورگر ها رویکرد یکسانی پیدا کرد.
تغییراتی که با HTML5 به سایت خود دادیم به اندازه ای بود که درک مناسبی از آن داشته باشید.